Виц: Македонските фудбалери на светско првенство


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


Македонска фудбалска репрезентација еднаш некако успеала да се пласира на светско првенство. Загрижени отишле кај гатачка за да им го предвиди исходот од првенството. Гатачката фрлила гравчиња во тавата, гледа во нив и им вели:
– Ќе освоите четири први места.
– Како тоа?
– Први ќе отидете, први ќе играте, први ќе изгубите, први ќе се вратите.