Виц: Лудакот и жената што се давела

Еден лудак трчал околу лудница и наеднаш здоглеал некоја жена kај што се дави. Чекај рекол,а да скокнам и да ја спасам можи ќе ме пуштат после да си одам дома.
Така и направил и после тоа оди кај дежурниот лекар и му вика:
– Докторе, додека трчав здогледав една жена кај што се дави…
– И ти што направи?
– Па скокнав и ја спасив.
Ааа, браво, значи си направил добро дело…И каде е сега жената?
– Ене ја онде, ја обесив да се суши.