Виц: Хасо оди во вечерно училиште

Разговараат Мујо и Хасо:
– Знаеш ли ти Мујо кој бил Александар Велики?
– Не знам.
– Тоа ти бил еден голем војсководител кој го освоил пола свет во негово време.
– Откај сега ти стана толку паметен бе Хасо?
– Види Мујо, тоа го научив на вечерно училиште, сега одам таму секоја среда од 8 до 11 саат.
После една недела еве ти го пак Хасо:
– Мујо, знаеш ли ти кој бил Наполеон?
– Неам поим.
– Сега ќе ти кажам, тоа бил голем војсководител кој ја освоил пола Европа, а бил поразен во битката кај Ватерло.
– Добро Хасо, а ја тебе нешто да те прашам:
– Знаеш ли ти кој е Суљо Хаџиасаносмановиќ?
– Првпат слушам.
– Епа Хасо, тоа ти е еден тип кој секоја среда ти ја секса Фата додека ти си на вечерно училиште.