Виц: Љубоморен сопруг

Љубоморен маж отишол на службен пат и во 11 часот вечерта ѝ се јавува на жената:
– Душо, каде си?
– Во кревет сум кај да сум и заспивам веќе!
– Ај сликај го баркодот на душекот за да сум сигурен.