Виц: Kaj уметникот пристигнува неговиот модел


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓Зима е. Кај уметникот пристигнува неговиот модел – прилично млада убава жена.

Тој ја нуди со кафе да се загрее. Откако го пијат кафето, уметникот гледа низ прозорец, скока и и вели на девојката:

– Жена ми доаѓа. Ве молам, соблечете се побргу, оти ќе помисли којзнае што!