Виц: Каде растат бананите

Две другарчиња се расправаат во последна клупа на школо. Ги чул наставникот и тропа на маса:

Ајде, тишина таму! Што е тоа расправија среде час?

Наставниче, тој вели дека бананите растат под земја, јас му тврдам дека растат на грмушка.

Молчете таму, и двајцата не сте во право. Бананите растат на дрво.

А бе, ти реков дека има некој мајмун што сигурно точно знае каде растат.