Виц: Гордост македонска

Се сретнале Американец, Французин, Турчин и Македонец и почнале да се фалат кој на што е горд.
Американецот:
-Јас сум горд на CIA, знаат сè па дури и пред нешто да се случи.
Французинот:
-Јас, пак, сум горд на нашите Французинки, толку се убави, дружељубиви и не се даваат толку лесно.
Турчинот:
-Јас сум горд на нашите теписи. Скапи се, одлични и не може секој да си ги дозволи.
Македонецот:
-Јас сум горд самиот на себеси.
Овие го погледнуваат и го питат:
-А зошто?
Македонецот:
-Па вчера водев љубов со Французинка на турски тепих, а CIA нема појма за тоа.