Виц: Гола на плажа со сладолед

На плажа охриѓанец продават сладолед. Доаѓа женска сосема гола и му нарачвит сладолед во корнет.
A охриѓанецот се загледал во неа, па не трепкат:
Шо е, шо зјапаш во мене?
Не те гледам тебе мори, туку гледам од кај ќе ги извајш парите за да ми платиш.