Виц: Фати го со рака

Се враќа мажот пијан доцна вечер, жената лежи во кревет и го гледа кај што се мачи да го закачи палтото.

Многу си ниско, крени се малку погоре. Многу е тоа. Ееееј, сега малку подолу. Уште, уште подолу. Ајде сега малку лево. Многу е таму. Малку назад. Ај пробај уште еднаш.

Од другата соба се слуша свекрвата:

Снао, доста го мачиш човекот, фати го со рака и заврши работа.