Виц: Дупли ќотек за синчето

Малиот Трпе му раскажува на Цветко:
Вчера тато ме тепаше два пати!
А зошто два пати?
Првиот пат ме тепаше кога му ја покажав книшката полна со единици, а вториот пат кога сфати дека тоа е неговата книшка кога одел во школо.