Виц: Џандарска логика


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Шефот изнервиран дека неговите полицајци се глупави им вика:
“Сакам утре сите да ми кажете што е тоа логика!”
И иде еден цајкан дома, мисли мисли, па ја прашува жена му.
“Абе жено, што е тоа логика?”
“Епа вака сега… ти имаш аквариум така?”
“Да.”
“Епа тоа значи дека сакаш риби, така?”
“Да, да.”
“Сакаш риби значи сакаш женски. Сакаш женски значи не си педер! Тоа е логика свати?”
И иде следниот ден цајканот кај шефот и му вика
“Шефе знам што е логика!”
“Е ај кажи.”
“Ти имаш аквариум дома?”
“Не.”
“Епа педер си!”