Виц: Денови за запивање

Двајца другари си прават муабет.

“Намалив со пиењето, брат, само во викенд навечер по некоја чашка за друштво и расположение правам, ништо фазла…”

“Ја брат пијам само во денови кои почнуват на буквата П…понеделни, Па вторник, Па среда, Па четврток, Петок, Па сабота…Па и во недела.”