Виц: Дали пејачката исполнува желби?

Во кафана, после неколку тури, еден од гостите го вика келнерот:

Извини, брат, дали пејачката исполнува желби?

Да, господине. Повелете?

Ај кажи и нека ми ја исполни желбата и нека заќути!