Виц: Часовниците од Свети Петар


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Починал некој човек и чекајќи ред кај Свети Петар, забележал многу ѕидни часовници во ходникот. Кога дошол на ред го прашува Свети Петар:
А бе, дедо Петре, што е ова олку часовници кај тебе?
Е па според брзината на вртењето на сказалките, гледам колку се краде во секоја земја и така им ги знам гревовите на луѓето.
А Македонија не ја гледам?
Е, часовникот за Македонија ми е во дневната, го користам како вентилатор!