Виц: Брак со ѓаволот

Жестока караница меѓу мажот и жената, па жената му вели:

Говедо едно! Поарно да се омажев за црниот ѓавол, отколку за тебе, да знаев дека си ваков.

Тој:

Грешка! Не можеш. Бракот меѓу роднини е забранет со закон.