Виц: Болен петел


Ep.1 Urban Explorer: Каде да пиете најдобро кафе во Скопје!? ↓↓↓


Учителката ги прашува учениците кој како си поминал за викендот, доаѓа ред да каже и малиот Трпе, па вели:

Јас бев кај баба ми на село минатиов викенд.

И? Што виде таму Трпе?

Па видов повеќе работи, наставничке…видов гуски, патки, крави, овци, кози, кокошки и еден многу болен петел.

А од кај знаеш дека беше болен петелот, Трпе?, прашува наставничката.

Па, наставничке, цело време некоја од кокошките го носеше на грб.