Виц: Ајше родила дете за три месеци


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Рамче и Ајша се венчале. По три месеци Ајша раѓа.
Рамче:
– Ајше, тоа дете не е од мене. Нема девет месеци, ма.
Ајша:
– Рамче, ти одеше ли три месеци со мене?
– Одев.
– Јас одев ли со тебе три месеци?
– Одеше…
– Значи станаа 6. И 3 од кога се оженивме?
– Точно 9, мори Ајше.