Виц: 20 години од матура

На дваесетгодишнина од матура оди Трпе на симболичен класен час, да се види со школските и класниот. Го пречекува класниот на врата, го поздравува и му вели:

„О, здраво и добредојде Трпе. Како си?“

„Добар, професоре, добар, како сте вие?“

„Добар и јас. Во животот како, работиш нешто?“

„Да, работам приватно, имам моја мала фирма“.

„А семејство? Имаш деца?“

„Имам, како не, седум деца имам“.

„Еее, Трпе, таков беше и на школо. Никогаш не внимаваше!“