Видео: Откриено што си кажаа Меси и Роналдо на „Ел Класико“

Свесни сме дека Роналдо и Меси не се најдобри пријатели, но факт е дека помеѓу овие двајца вонсериски фудбалери постои голема доза на респект.

Роналдо и Меси секогаш имаа само убави зборови еден за друг и си даваат комплименти, што покажува дека прво се големи луѓе, а потоа големи шампиони.

На саботното „Ел Класико“ добро можеше да се види спортскиот однос и почитта која ја имаат Роналдо и Меси еден према друг. Сепак, големо внимание привлече деталот од 40-та минута кога двајцата си разменија неколку збора.

Имено, Роналдо доби задача да го чува Меси при изведување на еден корнер, па одлучи малку да го деконцентрира со прашањето „Que Pasa?” (Што има), на што Меси одговори „Tranquilo“ (Мирно).