Виц: Перо ми ја онади жената

Димко, брат, давај некој совет, сдо гуша сум во проблем!
Што ти се случило бе, брат?
Секој пат кога одам на риба, оној Перое оди и ја онади жена ми!
Па седи си дома бе!
Да бе, два дена не одев и мрсникот ми ја излови сета риба!