Виц: Омилено јадење

Си прават двајца другари муабет на ручек во кафеана:

Брат, никогаш не сум те прашал, а често седиме вака на ручек заедно, кое ти е омилено јадење?

Грашок, брат. Грашок сакам најмногу.

Аман бе? Зошто баш грашок?

Па, затоа што секогаш кога има дома грашок за ручек, јас ручам во кафеана.