Мајтап

Виц: Македонец и златна рипка во Италија

Нашинец фаќал риби во едно езеро во Италија. Фатил златна рипка:
Пушти ме и ќе ти исполнам една желба! го замолила рипката
Нашинецот се помислил и рекол:
Направи мост од тука до Македонија, кога ќе тргнам нигде да не запирам.
Рипката:
Тоа е 99 проценти невозможно!
Нашинецот:
Тогаш направи кога сме на печалба, нашите жени да не одат со други мажи.
Рипката:
Со колку ленти сакаш да биде мостот?

Advertisements
To Top