Виц: Мајката и разгалената ќерка

Мамо, сакам да си купам нови фармерки!

Аман мори, ќерко, па што ќе ти се нови фармерки, да не немаш?

Немааааам!

Како немаш, кога минатата недела купивме три пара?

Тие не ми одат во тон со новата запалка.