Вака изгледа кога ќе удри гром директно во Ајфеловата кула (видео)

Камерата на париската метеоролошка веб страница го фати моментот во кој громот пред два дена ја погодува фамозната Ајфелова кула во Париз. На фотографијата се гледа ако громот удира во врвот на познатата градба.

Ударот од громот го забележа и фотографот Бертранд Кулик, а фотографијата и снимката се објавени на сајтот „Рамбл“.

Source: Lightning Strikes Eiffel Tower During Paris Storm by StoryfulWeather

„Беше тоа електричен ден, времето беше апокалиптично. Бев во својот стан и прозорот беше отворен. Кога почна олујата, го фатив својот апарат во надеж дека ќе фатам барем дел од молњите“, кажа Кулик.