Вака Иванов го бранеше името во Катовице


Македонија - Малта: Ни треба победа и тоа не каква било, туку газење треба! ↓↓↓На Самитот за климатски промени кој се одржа во полскиот град Катовице, претседателот Ѓорѓе Иванов, како еден од учесниците на настанот, со лист хартија реши да го брани името на Република Македонија.

На масата пред него стоеше „Former Yugoslav Republic of Macedonia“, а тој со лист хартија ја покри референцата за да остане само Republic of Macedonia.