Вака би требало да изгледа идеалното женско тело

За британската раскошна убавица Кели Брук нема кој не чул досега, а веројатно сте чуле и дека научниците за нејзиното тело сметаат дека е со идеални димензии кои треба да ги има женската телесна перфекција.

Имено, според студијата направена на универзитетот во Тексас, токму така треба да изгледа идеалното женско тело.

A post shared by Kelly Brook (@iamkb) on

Истражувањето ги зело во предвид висината, тежината, должината на косата и формата на лицето. Од тоа се испоставило дека телото за кое повеќето жени рекле дека „би изгледало подобро со некој килограм помалку“, за мажите изгледа беспрекорно.

A post shared by Kelly Brook (@iamkb) on

„Оваа жена е целосно природна и научно совршена“, велат авторите на студијата.

A post shared by Kelly Brook (@iamkb) on

Брук никогаш не се подложила на пластични операции, а нејзиното тело отсекогаш изгледало здраво. Сепак, призна дека се има соочено со навреди и дека некои модни агенти ја нарекуваат „потечена“. Ама нив веројатно им фали некоја даска во мозокот или имаат проблеми со видот. 😀

A post shared by Kelly Brook (@iamkb) on

A post shared by Kelly Brook (@iamkb) on

A post shared by Kelly Brook (@iamkb) on

A post shared by Kelly Brook (@iamkb) on