В недела повторно ги поместуваме часовниците – почнува зимското сметање на времето


Финале Лига на шампиони: Манчестер Сити го „брка“ Пандев, Интер нема да се предаде!


Зимското сметање на времето почнува в недела во 3:00 часот со поместување на времето за еден час наназад, сметајќи се како 2:00 часот, информираат од Бирото за метрологија.

Летното сметање на времето во 2021 година се завршува на 31 октомври во 3:00 часот, така што со поместување за еден час наназад времето во 3:00 часот се смета како 2:00 часот.

– Часот кој на 31 октомври 2021 годинa, поради поместувањето за еден час наназад се појавува два пати помеѓу 2:00 и 3:00 часот се означува првиот пат како час 2А, а втотриот пат како час 2Б, се вели во соопштението од Бирото за метрологија.

Одлуката е објавена во Службен весник на Република Македонија број 68 од 25 март 2021 година.