Убавините на Македонија видени од воздух


Дерби до Дерби! Комплетен фудбалски викенд ↓↓↓


Автор на ова прекрасно видео со природни убавини од нашата Македонија е Александар Колов.

Како што самиот наведува во описот од видеото на YouTube, nекаде на патот меѓу Кичево и Охрид, во близина на Другово се наоѓа ова прекрасно место. Поради ниските температури и испарувањата од реката во овој дел од годината целиот потег по течението на реката е прекриен со дебела слана и изгледа сосема поинаку од останатиот пејсаж.

Целта на оваа епизода е да ви долови дел од таа убавина, но ако имате време и минувате во близина, застанете, поуживајте, животот е многу поубав со ваквите мали ситни нешта.