Трогателна фотографија: Лекарскиот тим од Кардиохирургија се поклонува пред девојката

„Историска фотографија, докторите и се поклонуваат на младата девојка чие семејство одлучи да ги донира нејзините органи.

Нејзиниот млад живот трагично згасна, но нејзиното срце спаси друг млад живот. Нема зборови со кои може да се искаже благодарноста кон семејство. Нема зборови со кои може да се опише алтруизмот и големината на чинот на органодарителство. Во моменти на длабока тага да се донесе одлука за донирање на органите на блиските е дефиниција за хуманост“, вака преку Фејсбук статус ја опиша фотографијата која ја сподели Министерот за здравство, Венко Филипче.