Нобел

Титаниумските 3D печатени Lab II – најскапите 3D слушалки на светот

S-Next е јапонски бутик на премиум произведувачи на аудио опрема кој ги разви и дизајнираше уникатните Lab II слушалки, модерно стилизирани и 3Д моделизирани со титаниумски екстериер.

Едноставна и преполна со стил, титаниумската надворешност на овие слушалки исто така и дистрибуира високофренкфентен звук кој доаѓа од 15 милиметарскиот голем динамичен драјвер.

1-11-labii

Внатрешноста на куќиштетот на звучниците е посебно дизајнирана со цел со обликот да ја пополни празнината меѓу ушниот канал и изворот на звук, а 3D печатениот титаниу на крајот е обработен со помош на прилагоден хемиски третман за сјај и неверојатно мазна површина.

1-11-labii

Изработени се само 200 парчиња од Lab II слушалките и се во продажба од 22 октомври по цена од 4.300 долари. Оваа цена ги прави Lab II слушалките најскапи 3D печатени слушалки на светскиот пазар.

Advertisements
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top