Славни

Тазе и не баш упатен новинар ја викна Ведрана Рудан на интервју – го отепа со муабети

Тазе новинарот Срѓан Предојевиќ, кој очигледно не е баш информиран, или пак „толку му сечи“, ја поканил во емисија на српска телевизија писателката Ведрана Рудан. И веројатно во текот на интервјуто барем десетина пати зажали што ја викнал, ама немаше назад.

Ја најави како Весна (прва грешка) и дека доаѓа од Загреб (втора грешка од старт уште во првиот муабет), а родена е во Мошченичка Драга, крај Опатија, и живее во Ријека. Потоа, некое време јако „слупа“ дека „моментално се занимава со пишување“, на што Ведрана малку брутално го потсети дека треси глупости бидејќи не моментално, туку веќе 30 години активно се занимава со пишување.

Еве поинтегрална верзија од интервјуто.

Advertisements
To Top