Таа е најубавата затворска чуварка во Русија


Ќе игра ли Елмас против Баерн Минхен!? ↓↓↓


12 финалистки беа дел од натпреварот за титулата Мис на рускиот избор за убавина за вработени жени во Федералната служба за извршување на кривични санкции (FSIN).

Девојките биле избрани меѓу стоте кандидатки, кои победиле на локалните натпревари во нивните региони, а победничка ќе биде онаа што ќе собере најголем број гласови на веб-страницата на Федералната служба за извршување на кривични санкции.

Сите финалистки биле фотографирани во работни униформи и во вечерни тоалети и учествуваат во натпревари во кои тие рецитираат, танцуваат, зборуваат за своите региони и се обидуваат да ги инспирираат гледачите да изберат работа во казнено-поправниот систем.

По преброените гласови на гласањето на сите полнолетни Руси, претставничката на регионот Саратов, Татјана Гриченко, станала победничка на конкурсот за вработените во Сојузната казнено-поправна служба „Мис УИС 2021“, што се одржа во Москва, јави дописникот на ТАСС од местото на настанот.

Второто место го зазеде Дарија Тарасевич од одделот за регионот Иваново, третото – Анастасија Околелова, претставувајќи ја Главната управа на Сојузната казнено-поправна служба за регионот Самара. Подолу ги имате и останатите финалистки.