Светот го зафаќа мундијалското лудило – со трактор од Германија до Русија! (видео)


Хрватска против “лудите“ јапонци - 16 ден ↓↓↓Германски земјоделец кој обожава фудбал со нетрпение го чека настапот на својата репрезентација во Русија.

Околу два милини навивачи ќе посетат Русија оваа година поради Мундијалот, а би кажале дека ниту еден не е интересен како еден дедо од Германија.

Хуберт Вирт од германското градче Пфорчајм кое се наоѓа во близина на Штудгарт, значи во југот на Германија, тргна заедно со своето куче на 15 мај на Мундијалот со – трактор!

Сето ова звучи уште повеќе неверојатно ако ви кажеме дека тракторот е од 1936 година!

Овој пензионер од Москва ќе помина 2.400 километри, не може да се движи со брзина поголема од 30 km/h, а во Русија се очекува да пристигне на 14 јуни.

За тракторот врза приколка во вид на мала куќичка, со натпис „Здраво Москво“.