Студено утро и сончев прв ноемвриски ден

Ноември ќе нè пречека со негативна вредност на температурата наутро низ поголем дел од котлините.

Минималната ќе биде границите од -3°С до 0°С, а на повисоките места до -5°С. Гевгелискиот крај ќе биде само малку потопол наутро. Денот ќе биде сончев и умерено топол, барем за ноемвриски услови.

Максималната вредност која очекуваме низ поголем дел од котлините ќе има вредност помеѓу 10°С и 14°С, на југот на повардарие околу 16°С, а на повисоките места околу 8°С.

Скопскиот регион очекува генерално сончево и повремено ветровито време. Температурата наутро ќе се спушти до -2°С, а преку ден нема да ја надмине вредноста од 14°С.