СПОДЕЛИ МУЗИКА: Филип Јездиќ – „Духот кој крвари“


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Филип Јездиќ е млад мултиинструменталист од Прилеп и моментално еден од најдобрите тапанари во Македонија, музичар со сериозна музичка поткованост на повеќе нивоа. Како тапанар, дел е од повеќе музички проекти како „Хроматик Поинт“ и други.

Но, во новиот проект кој го најави со „Духот кој крвари“, тој се јавува како коплетен автор и изведувач на музиката, отсвирувајќи ги сите инструменти од композициите.

„Духот кој крвари” е инструментална композиција, настрана од музиката на бендови во кои е актуелен член.