Со оваа алатка ќе дознаете колку се „вжештил“ вашиот град од вашето раѓање до денес


1/8 финале на СП: Мегваер пак е главна тема - 15 ден ↓↓↓Алатката која ја промовира New York Times наводно ги прикажува точните климатски и температурни промени во вашиот роден град од времето на вашето раѓање до денес.

Алатката користи една едноставна мерка за затоплувањето: во колку денови од годината биле измерени 32 или повеќе степени Целзиусови. Дали и колку се релевантни и веродостојни податоците кои ги дава оваа алатка, не можеме да тврдиме. Но, во секој случај се загрижувачки.

Алатката можете да ја испробате ТУКА.