Скопје Ајс Фестивал 2016 Хокеј Турнир

Од петок до недела на ВИП арената при СЦ Борис Трајковски ќе се одржи традиционалниот 5ти по ред „Скопје Ајс феситивал“, на кој ќе учествуваат екипите на Славија од Љубљана, Спартак од Суботица, Славија од Софија и организаторот Металург.

Наптреварите ќе се играат по принцип секој со секого во петок од 19 часот а во сабота од 10 часот и недела од 09 часот.

Минатогодишен победник на турнирот е Славија од Љубљана, а турнирот во минатото го освојувале и Спартак од Суботица и Металург од Скопје.

Распоред: Петок 9 декември 19ч., ХК Металург Скопје – ХК Спартак Суботица 10,30ч., Славија Љубљана – Славија Софија Сабота 10 декември 10ч., ХК Спартак Суботица – Славија Љубљана 11,30ч., Славија Софија – ХК Металург Скопје Недела 11 декември 9ч., Славија Софија – ХК Спартак Суботица 10,30ч., ХК Металург Скопје – Славија Љубљана