Скопјани ќефосани: „Да живее папата!“

Поради посетата на првиот човек на римокатоличката црква на Скопје, папата Франциск, улиците на главниот град од рано изутрина беа затворени за сообраќај, поради што беа буквално празни, без движење на автомобили. Оваа ситуација наиде на одоброволувачко искуство и задоволство кај голем дел скопјани, кои тоа го изразија на социјалните мрежи, споделувајќи фотографии од празните скопски улици.

Со слики од чисти тротоари, проодни велосипедски патеки, минимален сообраќај и намалена гужва и бучава низ главниот град, граѓаните коментираат дека центарот на Скопје може да биде многу поинаков со добра организација меѓу различните државни и градски служби.

Во продолжение ви пренесуваме дел од твитовите кои ги споделуваа македонските корисници на Твитер претпладнево.