Сите го сакаат во своите клупуи: Матурант примен на 27 колеџи и универзитети – добил над 4 милиони долари за стипендии


Роналдо нека се пази, Мароко гази - 19 ден ↓↓↓Матурантот Џонатан Вокер е примен на 27 колеџи и универзитети, меѓу кои Харвард, Стенфорд и МИТ.

Покрај тоа, тој добил повеќе од 4 милиони американски долари за стипендии.

„Беше изненадување да се види дека сите се заинтересирани за мене и дека сакаат да студирам на нивната институција, да ми понудат прием, тоа беше еден тон возбуда“, рече Вокер во интервју за ABC News. Вокер, матурант од Панама Сити, Флорида, рече дека на секој од наведените колеџи нашол нешто што му се допаѓало и можел да биде „среќен“.

„Можев да се видам себеси на секој од колеџите на мојата листа и не се пријавив никаде каде што мислев дека не би можел да бидам среќен. Само направив листа и почнав да аплицирам“, рече Вокер. Сега, кога има голем избор од 27 колеџи, вели дека се обидува да одлучи каде да оди наесен.

„Успеав малку да го стеснам списокот. Се надевам дека ќе можам да донесам добра одлука во следните неколку недели“, рече тој.

„Најмногу сум заинтересиран за инженерството, како и за претприемништвото. Исто така, ја истражувам можноста да создадам некоја своја насока бидејќи имам многу различни интереси“, рече Вокер.

„Моите родители пред неколку години ме заинтересираа за хемија. Најдов начин да ја насочам таа љубопитност кон науката која набрзо процвета во инженерство. И тогаш навистина научив дека можам да го користам инженерството за да им помагам на луѓето.

И така, станав многу заинтересиран за создавање уреди кои би можеле да им помогнат на ранливите заедници и на луѓето кои се соочуваат со тешки проблеми “, вели младиот човек.

Тој додава дека со својот партнер работи на уред, кој им овозможува на слепите и глувите лица подобро да комуницираат со луѓето. Тој претходно креирал уред кој го потсетува корисникот да ги зема лековите на рецепт. Вокер е активен во научен клуб, меѓународна програма за дипломирање и универзитетски фудбалски тим.

„Бог ме благословил со многу способности и сакам да одвојам време и да ги искористам максимално, позитивно да влијаам и да се обидам да ги инспирирам другите луѓе. И затоа сум само благодарен за позицијата на која сум сега“, заклучил тој.