Сила од 850 „галопирачки коњи“ спакувана во ваков формат

Новиот модел на Lamborghini Urus е дополнително засилен со 850 коњски сили и 980 Nm со кои располага неговиот 4.0 V8 бритурбо мотор.

Во склоп на машината има промена и на турбините и ауспухот . А изменет е и 8-степениот менувач.

Визуелно, што најмногу ги привлекува потенцијалните купувачи, нови се карбон проширените калници како и некои други детали.