Вебкафе

Што знае дете што се 1.300 километри – седнало зад управувачот и ги извозило

Полицијата во Австралија запрела 12-годишно момче, кое возело со автомобил кон автопатот во Перт.

Утврдено е дека момчето веќе минало 1.300 километри возејќи од градот Кендал преку цела држава.

– Тој возел за Перт, соопшти полцијата, која го привела момчето во полициска станица.

Возилото го запреле, бидејќи забележале дека дел од каросеријата се влече по патот. Другите детали за случајот не се познати.

Advertisements
To Top