Шеиците „не чекаат маслинка“ – спремаат вртоглава сума пари за засилувања на Њукасл

Инвестицискиот фонд од Саудиска Арабија вчера и официјално го презеде во своја сопственост Њукасл и е спремен да вложи голема сума во тимот.

Директорката, Аманда Стивлеј на првата прес-конференција амбициозно порача дека сака Њукасл да биде шампион на Англија и Европа во наредните пет години.

Инфестицискиот фонд од Саудиска Арабија ќе може да троши многу пари и без проблеми да остане во рамки на финансискиот фер-плеј, па наводно подготвил 250 милиони евра за засилувања уште во првата година.

Притоа, англиските медиуми најавуваат дека новите сопственици нема да жалат пари да донесат квалитетно тренеско име на „Сент Џејмс Парк“