Само овој гигант го може тоа: Продадоа повеќе часовници од Швајцарија


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Кога станува збор за производството на брендирани и првокласни часновници, Швајцарија и нејзините компании од овој сектор се неприкосновен играч на светко ниво. Или барем така беше досега.

Компанијата Apple во последниот квартал од 2017 година продаде повеќе часовници од сите швајцарски компании заедно.

Ова е значителен успех, земајќи во предвид дека ги победиле брендовите како Rolex и Swatch.

Apple во последниот квартал од 2017 година продале околу 8 милиони часовници, а вкупно во 2017 година околу 18 милиони.