Газат напред: Турците и Романците ќе тестираат 5G мрежа


Спасе Манев (Патувања низ Македонија): Ги откриваме скриените убавини на Македонија ↓↓↓


Во соработка со јужнокорејскиот технолошки гигант Samsung, Турција и Романија во многу блиска иднина ќе бидат во можност да тестираат 5G мрежа за мобилни телефони.

Корисниците на операторот Оранж во Романија ќе имаат можност да користат 5G мрежа, додека во Турција тоа ќе биде овозможено од операторот Туркцел.

На почетокот на оваа година Samsung го промовираше првиот прототип на 5G таблет.