Разлики помеѓу женската атрактивност и женската убавина


Уствари викендов е затишје пред бура! ↓↓↓


Секоја жена располага со своја убавина, а постојат бројни епитети со кои жената може да биде опишана.

Таа може да биде „добра“, „секси“, „жешка“, „убава“, „згодна“ и многу, многу повеќе.

Арсеналот на лажна убавина, како што се лажни трепки и тен директно влијае на мажите кои веќе не знаат како да направат разлика меѓу она што е атрактивно, и она што не е.

Ова се основните разлики помеѓу атрактивни и убави жени:

– На атрактивноста и се восхитуваат од далеку, додека убавината е нешто што е трајно.

– Атрактивноста е прашање на перцепција, а убавина е она што навистина чини.

– Атрактивност се тешко нашминкани очи, а убавината на лицето е без трага од шминка.

– Атрактивноста е првиот впечаток, а убавината се „пика“ под кожа.

– Атрактивноста е привремена, а убавината е вечна.

– Атрактивноста е секојдневна, а убавината е уникатна.

– Атрактивност е секс за една ноќ, но убавината предизвикува непроспиени ноќи.

– Атрактивноста се нејзините облини. а убавина се нејзините живци.

– Атрактивноста е SMS порака, а убавина е љубовно писмо.

– Атрактивноста е фасадата, а вистинската убавината е жената.