Славни

Разиграна, замислена, заљубена: Мерилин Монро каква не сте ја виделе досега

Мерилин Монро како актерка жареше и палеше во Холивуд кога се запозна со Милто Грин во 1953 година. Таа ги сакала неговите фотографии и се преселила во неговиот семеен дом во Конектикат.

„Станаа инстант пријатели. Веројатно имале афера кога се запознале“, вели Џошуа, синот од Грин.

Се разделиле во 1957 година, кога нејзиниот сопруг Артур Милер станал љубоморен на улогата од Милтон. Сепак, зад нивната соработка или афера, зависи кој како гледа, останале над 5.000 фотографии на кои Монро се прикажува во поинакво издание отколку на било кои други фотографии кои досега ги има видено јавноста.

Фотографиите прв пат се објавени од страна на синот од Милтон кој сега ги продава истите.

To Top