Музика

Рамбо Амадеус – „Oda Radosti – Anegdote Evrointegracija“

Песната е дел од новиот албум на Рамбо Амадеус, „Brod Budala“.

Песната и спотот се инспирирани од предизвиците на евроинтерграциите на Балканот. Се разбира, интерграциите имаат полна смисла само ако земјите од Балканот, првите комшии, претходно се интергрираат меѓусебно, да тргне нормалното натиго-дајмиго, проток на луѓе и капитал, љубов, секс, спорт и разонода, сватови, пршути, орца, џамлии и бришкули, зеље, бумбари и останати прекраснотии кои ги нуди овој единствен кулурен конголомерат.

To Top