Путин распали со новиот снајпер на „Калашников“


1/8 финале на СП: Мегваер пак е главна тема - 15 ден ↓↓↓На изложбата од руската компанија за производство на оружје, „Калашников“, која се одржа во Москва, Владими Путин лично го испроба новиот снајпер на „Калашников“ пукајќи на мети на 600 метри оддалеченост.

Станува збор за снајперот SVCh, кој се базира на култниот руски SVD, а од снимката се гледа дека Путин три пати беше прецизен во стрелањето со помош на истиот.