Спорт

Прв работен ден на Џерард во академијата на Ливерпул!

Стивен Џерард е спремен за својот прв работен ден во својата нова кариера, на местото тренер на фудбалската академија на Ливерпул.

На почетокот на минатиот месец медиумите најавија дека Џерард ќе се врати во Мелвуд и дека ќе работи во Академијата со младинските категории.

„Тоа е како да затвараш еден груг во животот. Се враќам на местото каде започна мојата професионална кариера. Сепак, оваа одлука не ја донесов поради емоции, туку затоа што верувам дека можам да придонесам во развојот на Ливерпул“.

„Мислам дека нема потреба да им објаснувам на луѓето што значи за мене овој клуб. Кога дознав дека враќањето е сериозна опција само сакав да бидам сигурен дека имам улога која навистина ќе му овозможни да допринесам за развојот на клубот“, изјави Џерард.

Day 1 ?#academy #lfc

A photo posted by Steven Gerrard (@stevengerrard) on

To Top