Претседателите на САД пред и по нивниот мандат – како ги остарува габаритот на функцијата


Топ 10 најголеми фудбалски дербија


Службата претседател на Соединетите Американски Држави е една од најкомплексните и најобременети политички функции на светот, а претседателот на САД се смета за најмоќната личност на планетата Земја.

Службата во оваа функција бара огромна посветеност во секоја минута од вашето внимание и енергија – или, пак, од вашата личност во време кога претпочитате да седите во кревет со добар филм отколку да ја водите земјата.

Се разбира, кога ќе го фокусирате секој дел од вашиот ум и душа врз маките на другите луѓе, природни катастрофи, заканувачки несреќи и вашите лични проблеми, тоа може да има значително влијание врз вашето тело. Од безобразните сиви влакна до длабоки брчки, овие поранешни команданти на сите ни докажуваат дека постои цена која се плаќа за да се биде еден од најважните луѓе на планетата.

1. Барак Обама (2008-2017)

2. Џорџ В.Буш (2000-2008)

3. Франклин Д.Рузвелт (1933-1945)

4. Бил Клинтон (1993-2001)

5. Џорџ Х.В. Буш

6. Џон Ф. Кенеди (1961-1963)

7. Ричард Никсон (1969-1974)

8. Роналд Реган (1981-1989)

9. Абрахам Линколн (1861-1865)